неділя, 23 червня 2024 23:25

В Дагестані терористичні напади на пост ДПС, синагогу і два православні храми: є загиблі, поранені і заручники
Оновлено

В Дагестані терористичні напади на пост ДПС, синагогу і два православні храми: є загиблі, поранені і заручники
В Дагестані найбільший теракт за останні 10 років. Фото: росЗМІ

У Дагестані сталися терористичні напади спрямовані на пост ДПС, два православні храми та синагогу.

Загинули дев'ять людей, з них семеро - поліцейські, 25 осіб поранено. У православному храмі Махачкали можуть бути до 40 заручників, повідомляють місцеві ЗМІ.

На посту ДПС у Махачкалі було вбито двох нападників, ще як мінімум двоє затримано на території пляжу "Берізка".

Напади були здійснені прихильниками міжнародної терористичної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО російського Ростова-на-Дону ув'язнені захопили заручників

У Дербенті введено режим контртерористичної операції.

Також в місті помітили важку бронетехніку, серед яких БТР-80, та військові гелікоптери.

Росгвардія розпочала штурм будівель, в яких забарикадувались терористи. У Дербенті зникло світло та чути звуки пострілів, а в Махачкалі горить одна з місцевих шкіл. Вже відомо про загибель одного співробітника Росгвардії.

"У нападі на Махачкалу брали участь двоє синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова: Осман та Аділь Омарови. Інформація наразі не підтверджена", - повідомляють місцеві ЗМІ.

РосЗМІ повідомили, що вдалось евакуювати заручників з храму, що було вбито православного священика й охоронця одного з храмів.

Крім цього сталася перестрілка на кордоні з Абхазією. РосЗМІ повідомляють, що внаслідок події одна людина загинула, троє були поранені. Міністр внутрішніх справ Абхазії Роберт Кіут заявив, що особи стрільців встановили і їх шукають.

Пізніше росЗМІ з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах повідомили, що главу Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова затримали у зв'язку з участю його синів у нападі на Махачкалу і Дербент.

А в центрі села Сергокала сталася перестрілка: невідомі розстріляли машину з поліцейськими, які нібито і приїхали затримувати Омарова. Один поліцейський дістав поранення.

ОНОВЛЕНО 01:03

Кількість загиблих під час нападів у Дагестані зросла до 10, серед жертв - вісім правоохоронців. Кількість постраждалих збільшилася до 34 осіб, із них 27 правоохоронці.

РосЗМІ також повідомили, що було вбито шістьох учасників вуличних боїв у Дербенті та Махачкалі. Усі вони - уродженці села Сергокала.

22 березня у місті Красногорську Московської області РФ у концертному залі "Крокус Сіті Холл" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина. У партер увірвалися бойовики у камуфляжі та відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Після чого влаштували в залі пожежу. Загинули 143 особи.

Відповідальність за теракт у концертній залі "Крокус" взяло угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Попри це російська влада звинувачує в організації теракту Київ та його західних союзників.

Зараз ви читаєте новину «В Дагестані терористичні напади на пост ДПС, синагогу і два православні храми: є загиблі, поранені і заручники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі