четвер, 23 травня 2024 07:49

ЦАХАЛ просунувся вглиб Рафаха

ЦАХАЛ просунувся вглиб Рафаха
Ізраїльські війська просунулися вглиб Рафаха. Фото: eastnews.ua

Ізраїльські танки просунулися до густозаселеного району в центрі міста Рафах у Секторі Гази.

Місцеві жителі та бойовики повідомили у середу, що танки зайняли нові позиції вздовж південного прикордонного паркану, що розділяє країну з Єгиптом, пише Reuters. Тепер вони дислокуються біля кварталу Ібна в центрі Рафаха.

"Вони ще не увійшли в район, оскільки там досі тривають інтенсивні бої. Бойовики ХАМАСу заявили, що вразили протитанковими ракетами два бронетранспортери біля прикордонного паркану", - сказано в повідомленні.

За словами палестинців, вогонь з ізраїльських безпілотників, вертольотів, літаків і танків не припинявся усю ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ордер Нетаньягу: США хочуть запровадити санкції проти МКС

Ізраїль проводить операцію в Рафаху задля ліквідації останніх підрозділів бойовиків ХАМАСу, які там переховуються. За оцінками Агенції ООН з допомоги палестинським біженцям (UNRWA), починаючи з 6 травня Рафах покинули понад 800 тис. людей. Водночас Ізраїль звинувачує UNRWA в упередженості та зв'язках його працівників із терористами.

Рафах - місто в південній частині Сектору Гази на кордоні з Єгиптом. Ізраїль називає його останньою твердинею ХАМАСу. Наразі там перебуває понад 1 млн цивільних, здебільшого біженці з північної та центральної частин Гази, які залишили свої домівки під час операції ЦАХАЛ протягом минулих місяців.

Через велику кількість цивільних США та деякі інші країни побоюються, що можливий наступ Ізраїлю спричинить велику кількість жертв серед мирного населення.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу боявся видачі Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на його арешт. Він звернувся до президента США Джо Байдена із проханням запобігти видачі МКС ордера на арешт високопосадовців ізраїльських чиновників.

Зараз ви читаєте новину «ЦАХАЛ просунувся вглиб Рафаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі