субота, 22 червня 2024 16:53

Путін звільнив генерала ФСБ, на дані якого опирався при плануванні вторгнення в Україну

Путін звільнив генерала ФСБ, на дані якого опирався при плануванні вторгнення в Україну
Російський генерал Сергій Беседа покинув посаду начальника пʼятої служби ФСБ. Фото: Журнал ФСБ: за и против

Російський генерал Сергій Беседа залишив посаду начальника пʼятої служби ФСБ.

Його змінив Олексій Комков, який працював до цього заступником керівника служби контррозвідки. Про це у суботу, 22 червня, повідомило видання "Важные истории", посилаючись на колишнього співробітника російських спецслужб, а також знайомого Беседи.

За даними видання, російський диктатор Володимир Путін покладався на відомості, надані пʼятою службою ФСБ, при ухваленні рішення про повномасштабне вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що не стане виводити війська з України заради переговорів

Після початку повномасштабного вторгнення зʼясувалося, що інформація п'ятої служби багато в чому не відповідала дійсності. Зокрема, російська влада була впевнена, що армія РФ не зустріне на своєму шляху серйозного опору.

Зазначається, що на початку повномасштабного російського вторгнення низка ЗМІ повідомляла, що Беседу і його колег заарештували за надання неправдивої інформації. Однак джерела "Важных историй" це не підтвердили.

Як повідомили співрозмовники видання, Беседа став радником директора ФСБ Олександра Бортнікова. "Важные истории" стверджують, що формальним приводом для відставки Беседи стало досягнення ним 70-річчя - граничного терміну служби.

12 травня президент РФ Володимир Путін зняв із посади міністра оборони Сергія Шойгу.

Його замінив колишній віце-прем'єр і радник Путіна з економічної політики Андрій Бєлоусов. Сам Шойгу стане секретарем Ради безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Путін звільнив генерала ФСБ, на дані якого опирався при плануванні вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі