четвер, 27 червня 2024 17:43

Спецтема: Війна Росії проти України

За повернення з ЄС до України будуть платити

За повернення з ЄС до України будуть платити
ПАРЄ підтримала виплати українським біженцям для повернення в Україну. Фото: pixabay.com

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій наголосила на необхідності виплат українським біженцям, щоб вони повернулися до України після завершення війни.

Про це повідомили "РБК-Україна".

Згідно з текстом резолюції, ПАРЄ рекомендувала вжити конкретних заходів для підготовки до повернення українських біженців після того, як настане мир.

В Асамблеї наголосили, що процес повернення до України біженців не може бути досягнутий "відразу" і може вимагати багаторічної підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і ЄС підписали безпекову угоду

"Повернення, безумовно, вимагатиме фінансової допомоги для сприяння переселенню, і необхідно буде вирішити питання щодо допомоги на переселення та реінтеграцію протягом певного періоду", - сказано у резолюції.

Також у документі сказано, що українським біженцям необхідно надати законне право на проживання у країні після трирічного перебування там.

У резолюції ПАРЄ закликала до довготривалої підтримки не лише біженців, а й переселенців всередині України.

Цього місяця Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2026 року.

У Польщі з 1 липня 2024 року зміняться умови надання допомоги біженцям з України.

Зараз ви читаєте новину «За повернення з ЄС до України будуть платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі