четвер, 13 червня 2024 22:10

У Євросоюзі продовжили тимчасовий захист для українських біженців

У Євросоюзі продовжили тимчасовий захист для українських біженців
Євросоюз схвалив продовження тимчасового захисту для українців. Фото: rda-hm.gov.ua

Рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2026 року.

Дана пропозиція була висунута через нестабільність ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві на сайті Ради Європейського Союзу.

"Сьогодні міністри продемонстрували нову солідарність і вирішили, що продовжуватимуть надавати захист українському народу в ЄС", - зазначила державний секретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур. Поки в Україні падають бомби, ситуація там небезпечна, пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських біженців у Польщі невдовзі чекають зміни

Механізм тимчасового захисту було запущено 4 березня 2022 року. Він мав діяти до 4 березня 2025 року.

Водночас у ЄС зазначили, що продовження не змінює рішення від березня 2022 року щодо категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

Рада офіційно ухвалить рішення про продовження тимчасового захисту після того, як буде проведено юридичну перевірку та переклад усіма мовами ЄС.

Економічне становище українських біженців за кордоном значно покращилося в порівнянні з травнем 2023 року. Так, кількість українців за кордоном, яким не вистачає грошей на їжу чи одяг зменшилася на 10%. Про це свідчать дані опитування від Info Sapiens.

Водночас значно зросла кількість українських біженців, які отримують вищі доходи, ніж до початку повномасштабної війни.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі продовжили тимчасовий захист для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі