вівторок, 02 липня 2024 01:30

Знайшли споруду давньої цивілізації, про яку досі ходять легенди

Знайшли споруду давньої цивілізації, про яку досі ходять легенди
Люди вірили, що на пагорбі можна зцілитися. Фото: Gerardo Peña

Стародавню споруду доіспанского періоду знайшли археологи у штаті Ідальго у Мексиці.

Її впродовж 900-1521 років нашої ери могли використовувати для ритуалів зцілення. У легендах розповідають про священника, який колись наказав знищити ідолів у цій місцевості, пише Heritage Daily.

Але місцеві жителі досі відвідують священний пагорб і приносять у жертву алкоголь, хліб або страву з кукурудзяного борошна сакахуїл у надії на зцілення.

Нещодавно фермер виявив на пагорбі руїни. Пізніще археологи виявили там доіспанську споруду з круглою основою діаметром 15 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли незвичайну статую

У споруді заввишки 3,5 м є центральні сходи, до яких ведуть дві альфарди. Дослідники досі не впевнені щодо призначення будівлі. Також у регіоні немає значних доіспанських поселень, що додає загадковості.

Будівля могла бути під контролем Меццітлана, незалежної держави отомі, яка протистояла імперії ацтеків.

Неподалік виявили 18-метровий майданчик для гри в м'яч.

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань. Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли споруду давньої цивілізації, про яку досі ходять легенди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі