пʼятниця, 01 вересня 2023 01:30

Археологи знайшли незвичайну статую

Археологи знайшли незвичайну статую
У Мексиці знайшли статую "атлантичного типу". Фото: INAH

У місті цивілізації мая Чичен-Іца у Мексиці археологи знайшли скульптуру, схожу на атланта.

Розкопки проводилися перед будівництвом дороги в археологічному регіоні, повідомляє Heritage Daily.

Чичен-Іца розташована на півострові Юкатан. Місто займало площу близько 6 кв.км. Вважається, що тут мешкали приблизно 35 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці знайшли загублене місто

"У місцевих жителів існувала традиція, відома як Культ сенота. Вона включала принесення людських жертв богу дощу Чааку. Людей кидали в головний сенот міста, розташований у північній його частині. Крім людських жертвопринесень також покладали золото, нефритові прикраси та інші коштовності", – йдеться у повідомленні.

Подібні скульптури, раніше знаходили у Храмі Воїнів у Чичен-Іці. Висота статуї складає 90 см, вчені вважають, що вона була частиною церемоніального вівтаря.

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань. Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли незвичайну статую». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі