неділя, 23 червня 2024 11:17

Фіксують смертельні випадки: США накрила рекордна спека
7

У Сполучених Штатах Америки вже протягом тижня тримається аномальна спека.

Зокрема, у Нью-Йорку температура повітря сягає +40℃. Про це повідомляє Укрінформ.

За даними Національної метеорологічної служби США, "інтенсивна хвиля спеки" накрила територію від Середнього Заходу до Атлантики. Там очікуються рекордно високі температури.

У США утримується рекордна спека
Фото: gettyimages.com
У США утримується рекордна спека
У США утримується рекордна спека
У США утримується рекордна спека
У США утримується рекордна спека

Від спеки, за даними CBS News, уже постраждали мільйони людей по всій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека в Україні спаде, але не всюди - прогноз на неділю

Зафіксовано також кілька випадків смерті, пов'язаних зі спекою. Десятки тисяч споживачів у Детройті (штат Мічиган) відрізані від електропостачання через ураган. Однак, ремонтні роботи уповільнюються через високу температуру.

The New York Times повідомляє, що у суботу було побито кілька температурних рекордів.

Зокрема, у Балтіморі температура сягнула +39℃, побивши попередній рекорд, установлений у 1988 році. У Даллесі, штат Вірджинія, зафіксовано 38-градусну спеку, що вище на один градус, ніж у рекордному 1988 році.

У багатьох регіонах температура повітря утримується на рівні +32... +38℃. Разом з тим у деяких штатах пройшли сильні зливи, що призвели до паводків, руйнації будівель та доріг.

У Нью-Мексико місцева влада розпорядилася провести обов'язкову евакуацію населення з деяких населених пунктів та створити тимчасові притулки для переміщених мешканців.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії.

У Португалії та Греції, а також уздовж північного узбережжя Африки в Алжирі внаслідок високих температур виникли лісові пожежі. Сотні паломників померли через спеку під час здійснення щорічного паломництва до Саудівської Аравії.

Зараз ви читаєте новину «Фіксують смертельні випадки: США накрила рекордна спека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі