субота, 25 травня 2024 08:30

Ізраїль відповів на рішення Міжнародного суду ООН заборонити наступ на Рафах

Ізраїль відповів на рішення Міжнародного суду ООН заборонити наступ на Рафах
В Ізраїлі прокоментували рішення Міжнародного суду ООН про заборону наступу в місті Рафах. Фото: ukrinform.ua

В Ізраїлі відреагували на рішення Міжнародного суду ООН, який наказав припинити наступ на місто Рафах у Секторі Гази та відкрити пункт переходу на кордоні з Єгиптом для надання допомоги місцевим жителям.

Армія оборони Ізраїлю має намір продовжувати воєнну операцію в місті Рафах для повної перемоги над ХАМАС. Про це пише The Jerusalem Post.

"Ізраїль зобов'язується продовжувати боротьбу за повернення своїх заручників і гарантувати безпеку своїх громадян, де б і коли б це не було необхідно, зокрема і в Рафаху", - заявив ексміністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц.

У своїй заяві для громадськості та в розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном він підкреслив важливість продовження кампанії з розгрому ХАМАСу і повернення решти 125 заручників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ордер Нетаньягу: США хочуть запровадити санкції проти МКС

Рада національної безпеки та Міністерство закордонних справ підкреслили намір Ізраїлю продовжувати операцію "Рафах", зазначивши, що військова кампанія спрямована проти ХАМАСу, а не проти палестинського цивільного населення.

Окрім того, в ізраїльській заяві зазначається, що ЦАХАЛ не здійснював і не буде здійснювати воєнну діяльність у районі Рафах, яка могла б знищити палестинський народ, та що вони дотримуються норм міжнародного права.

"Ізраїль продовжить свої зусилля, щоб дозволити гуманітарній допомозі потрапляти до Сектора Гази та діяти відповідно до закону, щоб максимально зменшити шкоду, завдану цивільному населенню в Секторі Гази", - йдеться у заяві.

Наголошують також, що Ізраїль продовжуватиме тримати контрольно-пропускний пункт Рафах відкритим, відкриє безперервний доступ гуманітарної допомоги з єгипетського боку та не дозволить терористичним організаціям контролювати контрольно-пропускний пункт.

Ізраїльські танки просунулися до густозаселеного району в центрі міста Рафах у Секторі Гази.

Місцеві жителі та бойовики повідомили у середу, що танки зайняли нові позиції вздовж південного прикордонного паркану, що розділяє країну з Єгиптом.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль відповів на рішення Міжнародного суду ООН заборонити наступ на Рафах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі