середа, 22 травня 2024 09:31

Ордер Нетаньягу: США хочуть запровадити санкції проти МКС

Ордер Нетаньягу: США хочуть запровадити санкції проти МКС
FT пише, що відкритість держсекретаря до двопартійної співпраці показує рівень гніву у Вашингтоні через можливість видачі ордерів на арешт високопосадовців Ізраїлю. Фото: pixabay.com

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена працюватиме із Конгресом над можливим запровадженням санкцій проти Міжнародного кримінального суду.

Причиною став запит на видання ордера на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, повідомляє Financial Times.

"Республіканець Джим Ріш запитав державного секретаря Ентоні Блінкена, чи підтримає він рішення, спрямоване проти того, щоб МКС "пхав свого носа у справи країн, які мають незалежну, легітимну та демократичну судову систему", - пише видання.

Блінкен відповів, що адміністрація Байдена розгляне пропозиції республіканців.

"Ми хочемо працювати з вами на двопартійній основі, аби знайти відповідь. Гадаю, ми повинні розглянути відповідні кроки, щоб вжити заходів у зв'язку з глибоко помилковим рішенням МКС", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МКС хоче видати ордер на арешт Нетаньягу: в Ізраїлі і США відреагували

Відкритість держсекретаря до двопартійної співпраці свідчить про рівень гніву у Вашингтоні через можливість видачі ордерів на арешт високопосадовців Ізраїлю. Республіканці не уточнили, які саме санкції розглядають, але чиновники очікують, що заходи будуть спрямовані проти прокурора МКС Каріма Хана та інших причетних до розслідування осіб.

Спікер Палати представників Майк Джонсон може провести голосування щодо санкцій вже цього тижня.

"Водночас позиція демократів менш однозначна. Демократичне керівництво розкритикувало суд, проте ще не висловилося щодо впровадження санкцій", - зауважують у Financial Times.

МКС домагається видачі ордерів на арешт за звинуваченням "у воєнних злочинах та злочинах проти людяності" у зв'язку з нападом на Ізраїль 7 жовтня та наступною війною в Секторі Гази.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу боїться видачі Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордера на його арешт. Він звернувся до президента США Джо Байдена із проханням запобігти видачі МКС ордера на арешт високопосадовців ізраїльських чиновників.

Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає видачі ордера на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта та трьох лідерів ХАМАСу.

Зараз ви читаєте новину «Ордер Нетаньягу: США хочуть запровадити санкції проти МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі