пʼятниця, 31 травня 2024 12:25

Ізраїль повністю оточив Сектор Гази

Ізраїль повністю оточив Сектор Гази
Сухопутні війська Ізраїлю зайняли більшу частину Філадельфійського коридору. Фото: pixabay.com

ЦАХАЛ узяв під оперативний контроль весь кордон між Сектором Гази та Єгиптом.

Про це заявив офіційний представник ізраїльської армії контр-адмірал Даніель Хагарі, пише Times of Israel.

"Чотирнадцятикілометрова ділянка території також відома як Філадельфійський маршрут служила кисневим трубопроводом для ХАМАСу. Уздовж коридору, що примикає до південного міста Рафах, ізраїльські військові виявили близько 20 тунелів, що ведуть до Єгипту. Через них здійснювалися контрабандні постачання зброї до Сектору Гази. Потрапити до цих тунелів можна було за допомогою 82 шахт", - сказано в повідомленні.

На кордоні виявили десятки ракетних установок. ХАМАС розмістив їх за десятки метрів від єгипетського кордону. Лише за останні тижні близько 70 ракет було випущено Ізраїлем з Рафаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль узяв під контроль коридор на кордоні Єгипту із Сектором Гази

Сухопутні війська Ізраїлю зайняли більшу частину коридору. Невелику ділянку поруч із узбережжям, де немає ізраїльської живої сили, ЦАХАЛ контролює за допомогою спостереження та вогневої потужності.

Єгипетське державне телебачення Al-Qahera News тим часом передало слова джерела, яке заявило, що повідомлення про тунелі між Єгиптом і Сектором Гази не відповідають дійсності.

"Ізраїль продовжує поширювати брехню про становище своїх сил у Рафаху, на півдні Сектора Гази", - заявило джерело.

На початку травня ізраїльська армія розпочала наземну операцію в Рафаху. ЦАХАЛ заявила про завдання "точкових ударів" по ​​цілях у східній частині міста та знищення інфраструктури та підземних тунелів ХАМАСу.

​​Після ракетного обстрілу бойовиками ХАМАСу Тель-Авіва, Ізраїль ударив по Рафаху у Секторі Гази. У неділю під час ізраїльського удару по табору для переміщених осіб у Рафаху загинуло щонайменше 45 людей.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль повністю оточив Сектор Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі