пʼятниця, 31 травня 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готують другу фазу наступу на Харків - ISW

Росіяни готують другу фазу наступу на Харків - ISW
Окупанти готують другу фазу наступу на Харківщині і перекидають підкріплення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти готують другу фазу наступу на Харківщині, куди перекидають підкріплення.

Перекидання ворогом підкріплення до Харківської області вказує на те, що росіяни, імовірно, продовжують приділяти пріоритет зусиллям із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України. Таким чином росіяни хочуть розпочати другу фазу свого наступу, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Підкріплення для російських військових на Харківщині свідчить, що вони, ймовірно, роблять зусилля із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України та створюють "буферну зону" на півночі Харківської області", - сказано в повідомленні.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що російські війська перекидають резерви на Липцівський і Вовчанський напрямки, щоб залучити і закріпити якомога більше українських сил на півночі Харківської області та зберегти нинішній темп наступальних дій РФ у цьому районі.

Російські війська не зосередили "ударне угруповання" біля Золочівської громади Харківської області (на північний захід від Харкова).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський оцінив, чи можливий прорив РФ на Харківщині

Російські війська, імовірно, мають намір розпочати другу фазу своєї наступальної операції на півночі Харківської області після наміченого захоплення Вовчанська, хоча позиційні бої та можливі українські контратаки можуть вимагати від російських військ проведення ще однієї хвилі посилених штурмів у цьому районі, аби завершити захоплення міста.

"Російські сили стримують багато резервів Північного угруповання військ, яке укомплектовано елементами 11-го армійського корпусу, 44-го АК та 6-ї загальновійськової армії - усі частини російського Ленінградського військового округу (ЛВО). Поки це угруповання військ не наблизиться до запланованої кінцевої чисельності в 50-70 тис. осіб. Але, навіть на верхній межі заявленої кінцевої чисельності, воно не матиме необхідної живої сили, для проведення успішної операції з оточення або захоплення Харкова", - вважають аналітики.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і Генштаб України 30 травня повідомили, що російські військові міняють тактику - перекидають підрозділи, додаткові полки і бригади з інших ділянок лінії фронту та з полігонів до Стрілеча-Липці (на північ від Харкова) і Вовчанськ (на північний схід від Харкова).

Російські військові не мають достатньо сил на півночі Харківської області, щоб провести повномасштабний наступ і прорвати українську оборону.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують другу фазу наступу на Харків - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі