вівторок, 08 листопада 2016 00:35

У столиці закрили школи, зупинили транспорт і будівництва

Індійську столицю Нью-Делі назвали найбільш забрудненим містом світу. У понеділок тут оголосили надзвичайний стан. Мер попередив мешканців, що під шаром смогу не залишилося свіжого повітря. Концентрація всіх небезпечних речовин щонайменше уп'ятеро перевищує норму.

— Попередній рекорд найбруднішого у світі повітря належав місту Баодінг у Китаї, — каже еколог із Нью-Йорка Нейт Романскі. — У Нью-Делі все втричі гірше. Далі просто немає шкали. Ми вражені, як люди ще не задихаються.

В індійській столиці на тиждень закрили школи. Припинили будівництво і роботи, що здіймають пилюку. Скасували два фестивалі з феєрверками. У вівторок зупиниться електростанція неподалік міста. Також попросили фермерів нічого не розпилювати й не обробляти землю. Вулиці миють двічі на день. Але концентрація газів зростає. Видимість на вулицях зменшилась до 150 м.

— Причин цього є кілька, — про­довжує Романскі. — Це страшне перенаселення міста. Промисловість, величезна кількість транспорту, щонайменше тисяча великих будівництв. Боюсь, жодними екстреними заходами повітря очистити не можна. Владі варто почати евакуацію населення. Людям роздають захисні маски. Але вони забруднюються щонайбільше за дві години.

У Нью-Делі понад 50 тис. людей вийшли на протести. Стоять із плакатами "Я маю право дихати".

Зараз ви читаєте новину «У столиці закрили школи, зупинили транспорт і будівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі