четвер, 03 листопада 2022 00:05

Родина 43 роки провідувала чужу могилу

Родина Росс із Великої Британії подає до суду на керівництво цвинтаря. Провідували чужу могилу 43 роки. Батька 67-річної Сильвії поховали у Бішоп Оукленді 1979-го. З того часу регулярно приходили на кладовище. У вересні дізналися, що насправді там поховано Фредеріка Брауна. Того чоловіка вони не знали. Батько Сильвії похований за дві могили.

— Ми дізналися про помилку з поста у фейсбуку, — розповідає Сильвія. — Місцева рада написала, що усунули плутанину на цвинтарі. Переставили помилкові таблички. Ми прийшли на кладовище і впевнилися, що віддавали шану на чужій могилі. Чесно кажучи, складно передати мої емоції. Мій батько лежав там і думав, що ми про нього забули — ні квітів, ні онуків.

Родина Фредеріка Брауна хотіла поставити подвійний пам'ятник на могилі чоловіка. В документах зазначено, що родина купила два місця. Але могила, яку провідували родичі, маленька. Коли почали розбиратися, з'ясували, що табличку з іменем Фредеріка встановили не там.

— До 2009-го цвинтар належав до юрисдикції іншого округу, — каже юристка Келлі Міштон. — Що сталося, ми не знаємо. Скоріш за все, проводили якісь роботи, для яких зняли таблички. Потім їх розмістили абияк. Прикро. Таблички повернули на місце, але не уявляю, як компенсувати розпач і біль родинам.


"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Родина 43 роки провідувала чужу могилу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі