Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 07:30

Дмитро Бакшеєв убив і з'їв знайому
2

Дмитра Бакшеєва і його дружину Наталію звинувачують у канібалізмі. Чоловік убивав жертв протягом 17 років
Фото: www.mk.ru
Дружина Дмитра Бакшеєва Наталія

11 вересня дорожники російського міста Краснодар знайшли мобільний телефон. На пристрої побачили знімки чоловіка, який фотографувався на тлі відрубаної руки і скальпа жінки. Телефон віднесли у поліцію.

Поліцейські знайшли власника пристрою і героя фото. Це місцевий 35-річний Дмитро Бакшеєв. Пояснив, що "просто йшов, у районі Авіамістечка випадково побачив людські рештки". З посмішкою згадував, що заради жарту приніс їх додому. З ними фотографувався два дні. Спочатку вдома, потім возив на роботу — заробляє на життя ремонтом квартир. Казав, що зробивши знімки, викинув усі частини тіла, крім голови. Її тримав у відрі з водою.

За тиждень у тому ж районі, де Бакшеєв побачив людські рештки, знайшли розчленоване тіло жінки. Також на території місцевого військового училища виявили сумку з речами загиблої. Так з'ясували особу загиблої. Олена — ровесниця Бакшеєва. Поліцейські перевіряли причетність Дмитра до вбивства. Колись він працював у цьому училищі. Як і його дружина Наталія, медсестра. Згодом подружжя звільнилося, проте жило в гуртожитку при закладі. Сусіди розповіли, що Дмитро й Наталія часто приходили п'яні. Скаржилися на неприємний запах з їхньої кімнати. Слідчі запідозрили, що Дмитро й Наталія Бакшеєви пили горілку з Оленою, а потім убили її.

Дім Бакшеєвих обшукали. Знайшли десятки фотографій, фрагменти шкіри 19 людей, сім пакетів із замороженими людськими органами.

На знімку, датованому 28 грудня 1999 року, є фірмова страва — людська голова, запечена з апельсинами. Наталія та Дмитро записували рецепти страв із людського м'яса і телефонні номери жертв.

Наталія Бакшеєва зізналася у вбивствах і канібалізмі, Дмитро — у двох убивствах. Зараз їх утримують у слідчому ізоляторі. Можуть визнати винними у 30 вбивствах.

Поки що слідчий комітет Краснодарського краю підтверджує лише одне вбивство, скоєне Бакшеєвими, — Олени. Інформацію про інші перевіряють.

Подружжю проводять психіатричні експертизи. Наталію визнали психічно здоровою. Зазначили лише незначні розлади — неадекватно реагує на надзвичайні ситуації. До подружжя виявили професійний інтерес інші психіатри.

"Це шизофренія. Ці люди живуть у своєму світі. Вони можуть з'їсти людину просто тому, що їм здалося — коли цього не зроб­лять, настане кінець світу", — пояснив Артем Гілєв, судово-психіатричний експерт.

Справою канібалів зацікавився адвокат, який шість років тому захищав у суді людоїда. Вважає Бакшеєвих хворими.

"Мій клієнт з'їв людську печінку так само, як і свинячу з магазину, — пояснив він. — У хворих на шизофренію людей змінюються смакові вподобання і сприйняття світу".

"Погляд скляний, дивиться крізь тебе"

Дмитро Бакшеєв виріс у прийомній родині. Батьки взяли його з притулку. Змалку поводився дивно. У першому класі викинув у вікно ручку й стрибнув слідом.

Коли в сім'ї народилася донька, Дмитро не виявляв ревнощів чи агресії. Діти гралися разом. Згодом батько зізнався Дмитрові, що він — прийомний. Син розірвав із ним стосунки і переїхав у гуртожиток. Там підпалив свою кімнату.

До 35 років Бакшеєв чотири рази відсидів за крадіжки, мав багато боргів і кредитів. 2013-го одружився із на сім років старшою медсестрою Наталією. Колеги характеризували її як хорошого спеціаліста. Але Наталію звільнили через пристрасть до алкоголю.

"Раніше я намагався допомагати сину, влаштовував його на роботу. Безуспішно. Скільки з ним не говори, погляд у нього скляний, дивиться крізь тебе", — розповідає прийомний батько Дмитра.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Бакшеєв убив і з'їв знайому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути