четвер, 03 листопада 2022 00:40

Королева позбавила онуків титулів

Королева позбавила онуків титулів

Королева Данії 82-річна Марґрете ІІ позбавила своїх чотирьох онуків королівських титулів. Пояснила, що так колишні троє принців і принцеса зможуть будувати життя без будь-яких обмежень.

— Я довго про це думала, — прокоментувала рішення королева. — Вважаю, так буде краще для них. Звісно, зараз їм важко це зрозуміти. Коли емоції вляжуться, дивитимуться на моє рішення по-іншому.

Титули втратили діти від двох шлюбів принца Йоакіма. Від першої дружини має двох синів — 23-річного Ніколая і 20-річного Фелікса. У другому народилися 13-річний Генрік і 10-річна Афіна. До них не звертатимуться "ваша високість". Зараз Ніколай сьомий у черзі на престол. Він із братом працюють моделями, брали участь у модних показах.

— Про цей крок моїх дітей повідомили всього за п'ять днів до офіційного оголошення, — каже принц Йоакім. — Не думаю, що це справедливо. Афіна ще мала. Це боляче. Моїх дітей позбавили їхньої ідентичності.

Діти старшого сина Марґрете Фредеріка збережуть свої титули.

Після смерті британської королеви Єлизавети ІІ Марґрете стала монархом, який найдовше на троні у Європі — з 1972-го.


"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Королева позбавила онуків титулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі