пʼятниця, 06 вересня 2013 05:30

Два чоловіки одружилися з однією жінкою

У місті Момбаса, що в окрузі Кісауні африканської країни Кенія, удова та мати двійнят Джойз Вамбуї не змогла вибрати між двома коханцями, тому вирішила одружитися з обома. Чоловіки склали письмовий контракт, де зобов'язалися не ревнувати.

Місцеві жителі та влада такий шлюб не схвалили. Попри це батько Вамбуї благословив обох чоловіків. Один із них виховував її дітей протягом року та орендував житло.

— Кохаю її по-справжньому. І ладен зробити для неї все, що завгодно, навіть ділити з іншим чоловіком. Не тому, що Джойз — особлива, а тому що працьовита та вродлива, — говорить один із чоловіків Вамбуї м'ясник 26-річний Сильвестр Мвендва.

Він побився із суперником, Елайджею Кімані, бо дізнався, що Джойз зустрічається з ним. Коли настав час вибирати, жінка сказала, що кохає обох і не хоче когось із них втрачати.

— Для мене як мусульманина та кенійця це не прийнятно, бо порушуються релігійні й африканські традиції. Наша спільнота проти таких шлюбів, — каже свідок суперечки поліцейський Абдула Абдулрахман.

Про події дізналися на роботі в Сильвестра Мвендви. Його звільнили та погрожували розправою, як не розлучиться. Чоловік переховується. Якщо й повернеться до нетрадиційної родини, про спокій може забути.

У Кенії поширена полігамія — шлюб чоловіка з кількома жінками. А от випадків поліандрії, шлюбу жінки з декількома чоловіками, тут не пригадують.

Поліандрія поширена в Азії, бо допомагає зберегти земельні ділянки сім'ї неподільними. Два брати одружуються з однією жінкою та спільно ведуть господарство. Ескімоси також беруть шлюб утрьох. Перш за все, щоб було кому оберігати дружину, коли одного чоловіка немає вдома.

Зараз ви читаєте новину «Два чоловіки одружилися з однією жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі