понеділок, 07 листопада 2022 20:19

Республіканці можуть розпочати імпічмент Байдена

Республіканці можуть розпочати імпічмент Байдена
Республіканці можуть розпочати процедуру імпічменту, якщо переможуть на виборах. Фото: eastnews.ua

Республіканська партія США може запустити процедуру імпічменту президенту Джо Байдену.

Таку можливість вони матимуть у випадку перемоги на проміжних виборах і здобуття контролю над Сенатом, сказав лідер республіканської меншості в Палаті представників США Кевін Маккарті, в інтерв'ю CNN.

Він заявив, що республіканці ніколи не використовуватимуть імпічмент з політичною метою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп натякнув на свою участь у виборах президента США: "Готуйтеся"

"Це не означає, що в разі, якщо виникне відповідна ситуація, це не буде використане в інший час", – додав він.

Маккарті наголосив на необхідності розслідувати обставини виведення американських військ з Афганістану, боротьбу з пандемією коронавірусу та регулювання засідань батьківських і шкільних рад.

Водночас він заявив, що підтримує надання допомоги Україні.

"Я підтримую Україну. Гадаю, надалі потрібен механізм підзвітності. Завжди потрібно не просто давати картбланш, а впевнюватися, що ресурси йдуть туди, де їх потребують. І також необхідно забезпечити Конгресу й Сенату можливість відкрито це обговорювати", – резюмував Маккарті.

Президентські вибори у США відбуваються що чотири роки. Наприкінці 2020 року перемогу здобув Джо Байден, який став 46-м президентом. Повноваження Дональда Трампа закінчилися 6 січня 2021-го.

Наступні вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Байден має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування. Пояснив це тим, що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Трамп залишається непопулярним після його суперечливого чотирирічного терміну, пише Reuters. Видання нагадує про події в Капітолію США, який атакували послідовники Трампа. Також протягом двох років політик продовжував брехати, що його поразка на виборах стала результатом шахрайства. Зараз Трамп стикається з низкою розслідувань.

Президент Російської Федерації Володимир Путін перейшов до тривалої та виснажливої війни проти України. Він має намір почекати до виборів президента США. На думку диктатора, перемогу може здобути Дональд Трамп, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці можуть розпочати імпічмент Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі