четвер, 30 травня 2024 14:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Данія не проти, щоб Україна завдавала ударів по Росії з F-16

Данія не проти, щоб Україна завдавала ударів по Росії з F-16
Данія зобов'язалась передати 19 літаків F-16. Фото: ОП

Данія, яка передає Україні винищувачі F-16, не проти ударів по об'єктах у Росії.

Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен заявила, що українці можуть використовувати данське озброєння за межами своєї території. Про це пише "Мілітарний".

"Україна може використовувати те, що ми пожертвували, в тому числі і за її кордонами, тобто по цілях у Росії, якщо це відповідає міжнародному праву", - розповіла Фредеріксен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіцяні F-16 для України точно будуть" - посол Данії

Цього місяця уряд Данії оголосив новий пакет військової допомоги, до якого увійшли системи ППО та фінансування для передачі винищувачів F-16.

Певна кількість коштів із цього пакета буде спрямована на підготовку данських винищувачів F-16AM/AB для відправлення до України.

Данія зобов'язалась передати 19 літаків F-16, котрі в 2000-х роках були модернізовані за програмою Mid-Life Update (MLU).

Майбутні українські винищувачі в ході програми MLU пройшли капітальний ремонт та отримали, зокрема, сучасніший радар AN/APG-66(V)2.

Данські винищувачі F-16 Україна має отримати вже влітку 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «Данія не проти, щоб Україна завдавала ударів по Росії з F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі