субота, 29 жовтня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба про війну на виснаження: Україна має план, значно ефективніший за путінський

Кулеба про війну на виснаження: Україна має план, значно ефективніший за путінський
Очільник МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що президент Росії Володимир Путін перейшов до виснажливої війни. Фото: "РБК-Україна"

Президент Російської Федерації Володимир Путін перейшов до тривалої та виснажливої війни проти України.

Він має намір почекати до виборів президента Сполучених Штатів Америки. На думку диктатора, перемогу може здобути Дональд Трамп. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю ТСН.

За його словами, дотримання такої стратегії Путіним доводить, що він "однаковий завжди".

"Це саме та стратегія, якої він дотримувався з 2014 року... Він очікував виборів у Греції, де мали перемогти ліві, які, на його думку, мали заблокувати санкції Європейського Союзу. І ліві перемогли, але санкції не заблокували", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулебі зателефонували з Ірану

Він додав, що так само Путін чекав виборів у Франції, сподіваючись, що до влади прийде "лояльніший" президент.

"Він ще чогось чекає. Це його загальна стратегія. Він собі може планувати все, що завгодно. У нас є свій план, і він набагато ефективніший за його", – зазначив міністр.

Кулеба переконаний, що у війні Україна вийде на свої кордони 1991 року. Відмова від цієї цілі означає програш, проте програти не можна, каже Кулеба.

"Тому тут немає альтернатив. Ми не можемо собі дозволити жодної м'якості. Які б випробування нам не довелося пройти, ми маємо перемогти", – вважає він.

Наступні президентські вибори в США відбудуться 2024 року. Чинний лідер США Джо Байден має намір знову йти у президенти, хоча ще офіційно не оголосив про балотування.

Байден пояснив, що ще не оголосив офіційно про свою кандидатуру, тому що "низка правил вступає в дію" щойно він це зробить.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба про війну на виснаження: Україна має план, значно ефективніший за путінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі