субота, 22 червня 2024 10:23

Визначено головного переговірника від України про вступ до ЄС - Зеленський сформував делегацію

Визначено головного переговірника від України про вступ до ЄС - Зеленський сформував делегацію
Президент Володимир Зеленський сформував делегацію для переговорів про вступ України до ЄС. Фото: nrcu.gov.ua

Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення Угоди про вступ України до ЄС.

Відповідний указ Зеленський підписав 21 червня. Документ опубліковано на сайті президента.

Головним переговірником та керівником делегації призначено віцепрем'єр-міністра із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проведе конференцію, що дасть старт переговорам про вступ до ЄС

До складу делегації увійшли також керівник Офіса президента Андрій Єрмак та його заступники, перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. Окрім того, Україну представлятимуть міністр захисту довкілля Руслан Стрілець, голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко, заступник міністра економіки Тетяна Бережна та інші посадові особи.

Делегація загалом нараховує понад 30 учасників. Це переважно заступники міністрів.

При цьому президент дозволив главі делегації вносити зміни до її складу, розподіляти обов'язки між її членами, залучати до участі працівників державних органів, підприємств, установ, організацій тощо.

Своїм указом Зеленський також доручив Кабміну затвердити склад робочих груп щодо підготовки переговорних позицій України.

Рада Європейського Союзу 21 червня остаточно затвердила переговорні рамки для України та Молдови.

Таким чином ЄС офіційно починає підготовку до міжурядових конференцій з цими державами 25 червня. Вони дадуть початок переговорам про вступ України та Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Визначено головного переговірника від України про вступ до ЄС - Зеленський сформував делегацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі