пʼятниця, 21 червня 2024 13:52

Тепер остаточно: Рада ЄС ухвалила важливе рішення щодо вступу України та Молодови

Тепер остаточно: Рада ЄС ухвалила важливе рішення щодо вступу України та Молодови
Рада Європейського Союзу затвердила переговорні рамки для України та Молдови. Фото: interfax.com.ua

Рада Європейського Союзу 21 червня остаточно затвердила переговорні рамки для України та Молдови.

Таким чином ЄС офіційно починає підготовку до міжурядових конференцій з цими державами 25 червня. Вони дадуть початок переговорам про вступ України та Молдови. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на високопоставленого дипломата з Бельгії, яка зараз головує в ЄС.

Таке рішення ухвалили в межах засідання Ради ЄС з економічних питань, яке відбувається у Люксембурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Транспортний безвіз" із ЄС продовжили на рік

"Ми щойно ухвалили рамки переговорів з Україною і Молдовою. Отже, ми можемо офіційно розпочати підготовку до міжурядових конференцій на вівторок, 25 червня", - сказав дипломат.

Пізніше бельгійське президентство підтвердило ухвалення переговорних рамок про вступ для України та Молдови. Відповідний допис бельгійське головування в ЄС зробило в соцмережі Х.

"Рада ЄС ухвалила спільні позиції ЄС, включно з переговорними рамками, для переговорів про вступ з Україною та Молдовою. Це відкриває шлях до початку переговорів у вівторок, 25 червня, в Люксембурзі", - йдеться у публікації.

Анонсовано також початок проведення міжурядових конференцій: о 15:30 - з Україною, о 18:00 - з Молдовою.

Парламент Нідерландів у четвер проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України і Молдови до Європейський Союзу. Рішенням парламент усунув останню перешкоду для формального початку цього процесу.

У червні 2022 року 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні і Молдові статус кандидата на вступ до блоку. А торік у грудні лідери країн Європейського Союзу підтримали початок процесу переговорів про вступ України і Молдови до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Тепер остаточно: Рада ЄС ухвалила важливе рішення щодо вступу України та Молодови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі