неділя, 30 червня 2024 08:27

"Заслуговує на знищення": в Ізраїлі відповіли на погрози Ірану

"Заслуговує на знищення": в Ізраїлі відповіли на погрози Ірану
Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив про готовність застосувати воєнну силу проти Лівану. Фото: tsn.ua

Ізраїль готовий застосувати воєнну силу проти Лівану, якщо угрупування "Хезболла" й далі обстрілюватиме ізраїльську територію.

Так на погрози Ірану розпочати "війну на знищення" відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац. Про це він написав у соцмережі X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець війни - війні початок? Близький Схід за півкроку до нового конфлікту

За його словами, "режим, який погрожує знищенням, заслуговує на знищення".

"Сьогодні Іран погрожує знищити Ізраїль, якщо Ізраїль сповна відповість на атаки "Хезболли" з Лівану. Моя відповідь Ірану чітка, Якщо "Хезболла" не припинить вогонь і не піде з південного Лівану, ми діятимемо проти неї на повну силу, поки безпека не буде відновлена й жителі не зможуть повернутися до своїх домівок", - наголосив Кац.

Якщо Ізраїль атакує Ліван, розпочнеться "війна на знищення". У такому випадку розглядається "повне залучення всіх фронтів опору", заявило представництво Ірану в ООН.

Водночас Іран вважає плани Ізраїлю щодо проведення наземної операції проти сил Хезболли на території Лівану "психологічною війною".

Зараз ви читаєте новину «"Заслуговує на знищення": в Ізраїлі відповіли на погрози Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі