пʼятниця, 21 червня 2024 14:23

Україна проведе конференцію, що дасть старт переговорам про вступ до ЄС

Україна проведе конференцію, що дасть старт переговорам про вступ до ЄС
Київ почне детальні технічні переговори за десятками різних розділів майбутньої угоди. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Цього місяця є одразу декілька історичних подій, які змінять Україну та її місце у світі. Зокрема 25 червня відбудеться Міжурядова конференція Україна-ЄС.

Саме вона дасть формальний старт для переговорів про вступ України до Євросоюзу, заявив прем'єр Денис Шмигаль на засіданні уряду 21 червня.

"Перше - це Саміт миру. Унікальний захід, який починає реальний шлях до справедливого миру. Друге - це початок переговорів про вступ України до ЄС. Вже 25 червня ми проведемо Міжурядову конференцію Україна-ЄС, яка знаменує формальний початок переговорів про наш вступ", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепер остаточно: Рада ЄС ухвалила важливе рішення щодо вступу України та Молодови

Далі Київ почне детальні технічні переговори за десятками різних глав майбутньої угоди.

"Одночасно продовжуємо нашу інтеграцію до Євросоюзу за всіма напрямками", - пояснив Шмигаль.

Парламент Нідерландів у четвер проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України і Молдови до Європейський Союзу. Рішенням парламент усунув останню перешкоду для формального початку цього процесу.

У червні 2022 року 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні і Молдові статус кандидата на вступ до блоку. А торік у грудні лідери країн Європейського Союзу підтримали початок процесу переговорів про вступ України і Молдови до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Україна проведе конференцію, що дасть старт переговорам про вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі