понеділок, 22 лютого 2010 12:57

"Ми просили Пинзеника не йти" - Соболєв

"Ми просили Пинзеника не йти" - Соболєв

Новим головою партії "Реформи і порядок" на з"їзді, що відбувся у суботу Києві, обрано Сергія Соболєва. Попередній лідер ПРП Віктор Пинзеник, який очолював партію з 1997 року, вийшов з її лав.

"Ми ніяких різких кроків не робили. Відбулося те, що мало відбутися ще три місяці тому, коли Віктор Михайлович подав у відставку, - прокоментував своє обрання Gazeta.ua Сергій Соболєв, 48 років. - Але ключовими завданнями партії як були так і залишаються економічний розвиток держави і проведення реформ".

Пинзеник дочекався закінчення виборчої кампанії, а тоді вже пішов.

"Це не було щось надзвичайне. Ми до останнього сподівалися, що Віктор Михайлович залишається. По завершенню виборчої кампанії він зробив свій вибір. Ми просили його не йти, але, на жаль, це його позиція".

Каже, що своє майбутнє Пинзеник для себе вже обрав.

"Це не та людина, яка політичні питання ставить, як пріоритетні. У нього економічні питання на першому місці. Тому думаю, що він у будь-який час буде затребуваний. Все залежить від того, наскільки буде настрій в парламенті реально проводити реформи".

"Віктор Михайлович - фахівець-економіст. Він працюватиме з тією командою, яка почне займатися реформами. Якщо буде вотум недовіри уряду, новий Кабмін і нова коаліція, то навряд чи Пинзеник буде там задіяний. Якщо уряд залишається, то я думаю, що це дуже гарна ознака, щоб почати реформування урядової команди".

Соболєв впевнений, що про Пинзеника згадають, коли прийде час справжніх економічних реформ.

"Ми оцінили роль Пинзеника, як людини, яка створила партію. Тому ми сподіваємося, що це тимчасове явище. Коли країна вийде з передвиборчих баталій і зможе реально проводити реформи, думаю, що Пинзеник буде знову потрібний.

Не виключає новий голова ПРП і те, що Пинзеник може повернутися в партію, але то вже буде його вибором.

"Пинзеник завжди залишається Пинзеником. Так що не треба його сприймати, що він грає або в тій, або в іншій команді, незалежно від команди і від того, кого він критикує", - закінчив Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «"Ми просили Пинзеника не йти" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі