четвер, 12 грудня 2013 14:16

Львівський "регіонал" розповів, чому не йде з партії

Львівський "регіонал" розповів, чому не йде з партії
Петро Писарчук не йде з ПР. Фото: krynytsya.pp.ua

Львівська Партія регіонів збереться на партійну конференцію

Після того, як члени Партії регіонів почали виходити з організації, а львів'яни пішли на пікет бізнес-стркуктур львівських "регіоналів", представник цієї політичної сили Петро Писарчук пояснив, чому так відбувається і чому він не буде виходити із партії.

Писарчук - бізнесмен та народний депутат 3-х скликань, очолює Львівську обласну організацію Партії регіонів.

"Майже протягом 10 років свого перебування в Партії регіонів мені доводилось чути немало образ, принижень та звинувачень. Більшість людей не могли зрозуміти, як я - уродженець цих місць - перебуваю в партії, що, на їхню думку, не виражає їх інтересів, - розповідає Писарчук. - Як міг, я намагався пояснити, що не можна ділити Україну за партійною ознакою. Україна дуже різна, і коли ми прагнемо її єдності, мусимо бути терпимими і до Партії регіонів, за яку все-таки голосують ще дуже багато громадян нашої держави. Я дякую всім, хто мене розумів і підтримував. Хоч довелося їм відчути і моральний терор, і погрози фізичного знищення".

Останні події, вважає політик, стимулюють розбрат, а львівських "регіоналів" вище керівництво партії не слухає.

"Політики як від влади, так і від опозиції заради своїх політичних амбіцій поставили на кон єдність держави. В силу політичної сліпоти свою нетерпимість один до одного вони намагаються посіяти серед людей. Втрачаючи довіру виборців, влада і опозиція перетворили мирні акції мирних людей фактично в громадянську війну. Заклики наших партійців Львівщини до громадянського миру залишились непочутими і вищим керівництвом Партії регіонів. На жаль, в партії перемагають "яструби", що завжди зневажливо ставились не тільки до Галичини, але й до нас - своїх однопартійців. За цих три роки, що Партія регіонів при владі, в Києві під час своїх візитів на Львівщину ні голова Партії регіонів Микола Азаров, ні його заступники не виявили бажання зустрітись з партійним активом області, почути їхню думку".

Очільник обласної партії упевнений, що владу потрібно міняти в конституційний спосіб. Проблему він бачить не у тому, що влада погана, а в тому, що немає на кого її змінити.

"Ми не бачимо барикад на вулицях Берліну чи Риму, де також ведуться складні політичні дискусії. Барикади і блокпости ми бачимо на вулицях Каїру чи Кабулу", - наголосив Мисарчук.

"Регіонал", якого у Львові знають як глибоко релігійну людину і бізнесмена, в якого стріляли та який чудом вижив, запевняє що толерантно ставиться до закидів і злоби на опонентів не тримає.

"Не маю зла до тих, хто дихає сьогодні до мене злобою. Не судіть мене строго, залиште це Творцеві. Як і більшість із Вас, я нічим не зобов'язаний Партії регіонів. Ні посадами, ні матеріальними благами. Але зневажав би себе до скону, коли б кинувся тікати з корабля, що попав у шторм. А всім тим, хто чомусь так дуже зацікавлений в моєму виході з Партії регіонів скажу лишень, що з партійним квитком чи без квитка цієї партії чинити так, як це робить сьогодні наша опозиція сьогодні, я ніколи не буду," - додав Писарчук.

Він запевнив, що в найближчий період збереться обласна партійна конференція для детального аналізу всього, що сталося за останні тижні.

"Зрозуміло одне - що ми не можемо брати навіть політичної відповідальності за ці явно провокативні дії влади, що привели до ескалації політичної напруженості в державі", - додав Писарчук.

Зараз ви читаєте новину «Львівський "регіонал" розповів, чому не йде з партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі