четвер, 04 липня 2024 09:28

Помічниця Тищенка зареєструвала власну "ТСК" - що відомо

Помічниця Тищенка зареєструвала власну "ТСК" - що відомо
Помічниця нардепа Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська зареєструвала громадську організацію "ТСК Нацресурс". Фото: tabloid.pravda.com.ua

Помічниця народного депутата Миколи Тищенка, якого виключили зі "Слуги народу", Евеліна Андрієвська зареєструвала громадську організацію "ТСК Нацресурс".

Зробила вона це вже після того, як у Верховній Раді припинили діяльність тимчасової слідчої комісії Тищенка, яка займалася питаннями вирубки лісів. Про це повідомив громадський рух "Чесно".

За даними системи YouControl, реєстрація відбулася 14 червня 2023 року, тобто через місяць після того, як у парламенті відхилили проміжний звіт ТСК Тищенка про можливу неефективність Держагентства лісових та водних ресурсів і Держекоінспекції, внаслідок чого комісія припинила свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тищенко відхрестився від неіснуючої ТСК і назвав журналістів провокаторами

Навіть після розпуску ТСК Тищенко продовжував повідомляти у соціальних мережах про перевірки різних установ у рамках роботи "ТСК Нацресурс", хоча офіційно більше не був членом жодної слідчої комісії у Верховній Раді.

Він протягом року регулярно публікував інформацію про начебто викриття колцентрів та ботоферм по Україні, прикриваючись діяльністю вже нечинної ТСК із вирубки лісів. Тищенко також звітував про перевірки інфраструктурних об'єктів.

За даними офіційного сайту Верховної Ради Андрієвська працює помічницею Тищенка на платній основі. Їхня співпраця почалася ще до депутатської кар'єри Тищенка, коли він був ресторатором і телеведучим.

Київський апеляційний суд 3 липня розглядав скаргу нардепа Миколи Тищенка на запобіжний захід, який йому 25 червня обрали після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі. Суд залишив депутата під цілодобовим домашнім арештом.

Народному депутату Тищенку 25 червня повідомили про підозру за фактом подій у місті Дніпро. Йому інкримінують незаконне позбавлення волі колишнього військовослужбовця.

Зараз ви читаєте новину «Помічниця Тищенка зареєструвала власну "ТСК" - що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі