четвер, 04 липня 2024 09:45

У Держдеп США зробили заяву щодо членства України в НАТО

У Держдеп США зробили заяву щодо членства України в НАТО
На саміті НАТО оприлюднять конкретні кроки щодо членства України. Фото: pixabay.com

Україні наступного тижня запропонують "конкретні шляхи" для прискорення членства у НАТО.

Про це заявив заступник помічника держсекретаря Сполучених Штатів Америки у справах Європи та Євразії Дуглас Джонс, коментуючи майбутній саміт Альянсу, який має відбутися у Вашингтоні, пише "Голос Америки".

За його словами, у підсумковій декларації країни-члени НАТО підтвердять, що Україна стане членом Альянсу. Втім, конкретне формулювання ще досі узгоджують.

Також обговорять наступні питання: як допомогти Україні захиститися від російської агресії зараз; як стримати Росію в майбутньому; як Києву підготуватися до членства в НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО погодили €40 млрд військової допомоги для України - ЗМІ

На саміт у Вашингтоні запросять міністрів закордонних справ 35 країн-партнерів, які не входять до НАТО.

"Розвиток стійкості цих союзників до протистояння загрозам і викликам з боку Китаю є одним із ключових пунктів порядку денного", - наголосив Джонс.

Лідери НАТО збираються на саміт Організації Північноатлантичного договору у Вашингтоні з 9 по 11 липня, щоб зокрема відсвяткувати 75-ту річницю військового Альянсу.

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена пояснили, що мають на увазі союзники по Альянсу, коли говорять про створення для України "мосту до НАТО". Документ, який буде оприлюднено на саміті НАТО у Вашингтоні, забезпечить Україну саме "інституційним мостом до членства в НАТО", заявив директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер.

Зараз ви читаєте новину «У Держдеп США зробили заяву щодо членства України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі