четвер, 20 липня 2023 07:47

Білий дім: РФ мінує підступи до українських портів

Білий дім: РФ мінує підступи до українських портів
Росія може обстріляти кораблі і звинуватити Україну. Фото: Pexels

Росіяни мінують підходи до українських портів.

Вони можуть обстрілювати цивільні судна у Чорному морі, які перевозять продовольства. При цьому вона може звинуватити Україну в ескалації, сказав речник Ради національної оборони Білого дому Адам Годж, передає CNN.

"Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий до зернового коридору. Озвучив "умови"

Годж вказав на заяву Міноборони РФ про те, що з 20 липня всі судна, які прямуватимуть до українських портів, розглядатимуться як такі, які потенційно перевозять військові вантажі.

"Ми вважаємо це скоординованою спробою виправдати будь-які атаки на цивільні кораблі в Чорному морі та покласти провину за ці атаки на Україну", – вказав він.

У ніч на 19 липня російські війська ракетними ударами по Одещині знищили 60 тис. т агропродукції, яка мала доправитись до Китаю, повідомив сьогодні президент України Володимир Зеленський.

Минулого понеділка у Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім: РФ мінує підступи до українських портів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі