середа, 19 липня 2023 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готовий до зернового коридору. Озвучив "умови"

Путін готовий до зернового коридору. Озвучив "умови"
Президент країни-агресорки РФ Путін заявив про "умови". Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін заявив, що "розгляне можливість" повернення до "зернової угоди" в разі "виконання умов" РФ.

Про це Путін заявив у середу, повідомили російські ЗМІ.

Серед умов він назвав виведення з-під санкцій поставок російського зерна і добрив "на світові ринки", підключення банків до SWIFT і припинення "всіх обмежень".

Також заявив про відновлення поставок запчастин для сільгосптехніки і "вирішення питання з фрахтом і страхуванням російських суден", "відновлення" роботи аміакопроводу "Тольятті-Одеса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розкрили, що буде у новому пакеті військової допомоги

"За виконання всіх цих умов ми негайно у цю угоду повернемось", – заявив Путін.

У ніч на 19 липня російські війська ракетними ударами по Одещині знищили 60 тис. т агропродукції, яка мала доправитись до Китаю, повідомив сьогодні президент України Володимир Зеленський.

Минулого понеділка у Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Путін готовий до зернового коридору. Озвучив "умови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі