середа, 19 липня 2023 20:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія знищила 60 тис. т зерна на Одещині, яке мали доставити в Китай – Зеленський

Росія знищила 60 тис. т зерна на Одещині, яке мали доставити в Китай – Зеленський
В портовому терміналі, який постраждав цієї ночі найбільше від російського терору, зберігалося 60 тисяч тон агропродукції. Фото: minagro.gov.ua

60 тис. т агропродукції, яку знищила Росія своїми ракетними ударами по Одещині в ніч на 19 липня, мали доправити до Китаю.

Цей удар терористів доводить, що їхня мішень не лише Україна. Про це у зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки нічних ударів РФ по одеських портах

"Цей удар терористів доводить, що їхня мішень не лише Україна і не лише життя наших людей. У портах, які були атаковані, зберігалося близько 1 млн тон продовольства. Саме той обсяг, який вже давно мав би бути доставлений в країни-споживачі в Африці – Азії", – повідомив він.

За інформацією президента, в портовому терміналі, який постраждав цієї ночі найбільше від російського терору, зберігалося 60 тисяч тон агропродукції, що призначалася для відправки в Китай.

"Тобто всіх це зачіпає", – наголосив Зеленський.

На Одещині у порту "Чорноморськ" внаслідок російських обстрілів у ніч проти 19 липня знищено 60 тис. т зерна.

Це зерно мали завантажити на великотоннажне судно і відправити зерновим коридором ще 60 днів тому. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Очільник міністерства Микола Сольський зазначив, що російський обстріл також вивів з ладу значну частину зернової експортної інфраструктури порту "Чорноморськ".

За оцінками спеціалістів, для повного відновлення об'єктів знадобиться щонайменше рік.

Зараз ви читаєте новину «Росія знищила 60 тис. т зерна на Одещині, яке мали доставити в Китай – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі