середа, 19 липня 2023 18:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, скільки зерна РФ знищила у порту "Чорноморськ"

Стало відомо, скільки зерна РФ знищила у порту "Чорноморськ"
В Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру. Фото: Міністерство відновлення

На Одещині у порту "Чорноморськ" внаслідок російських обстрілів у ніч проти 19 липня знищено 60 тис. т зерна.

Це зерно мали завантажити на великотоннажне судно і відправити зерновим коридором ще 60 днів тому. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Очільник міністерства Микола Сольський зазначив, що російський обстріл також вивів з ладу значну частину зернової експортної інфраструктури порту "Чорноморськ".

За оцінками спеціалістів, для повного відновлення об'єктів знадобиться щонайменше рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки нічних ударів РФ по одеських портах

"Найбільше постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. Це терористичний акт не проти України, а проти всього світу", – додав він.

Міністр додав, що неспроможність України до експорту зерна означатиме, що населення найбідніших країн опиниться на межі виживання.

Крім того, постраждає економіка України та світу. Зокрема, зросте ціна на збіжжя, через що певні країни зможуть дозволити собі купувати сільськогосподарську продукцію, а отже значно зросте ціна на харчові продукти, серед яких борошно, крупи та мʼясо.

В Одеській області російські окупанти обстріляли портову та критичну інфраструктуру.

Атакували ракетами "Онікс", Х-22 та X-59. Останню вдалося збити на підльоті до берега. Вона впала в одному з кварталів Одеси й утворила велику вирву. Троє людей отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки зерна РФ знищила у порту "Чорноморськ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі