четвер, 18 листопада 2021 09:53

МОЗ ставить питання медичного канабісу на громадське обговорення

МОЗ ставить питання медичного канабісу на громадське обговорення
Законопроєкт передбачає контроль над вживанням канабісу. Фото: Pexels

Міністерство охорони здоров'я поставило законопроєкт про медичний канабіс на громадське обговорення.

Канабіноїди можна буде використовувати для знеболення і для допомоги людям із хворобою Альцгеймера. Зараз у державному реєстрі лікарських засобів немає знеболювальних для дітей, повідомили в МОЗ.

Законопроєкт міністерства пропонує врегулювати питання щодо забезпечення доступу пацієнтів до препаратів із канабісу для лікування хронічного болю, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, посттравматичного синдрому, онкологічних захворювань, епілепсії в дорослих і дітей та інших захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іде піна, донька кричить до посиніння" - історії пацієнтів, яким медичний канабіс життєво необхідний

Водночас вживання канабісу контролюватимуть.

Верховна Рада не ухвалила в першому читанні законопроєкт про регулювання обігу конопель у медицині, науковій і науково-технічній діяльності. За це проголосували 184 депутати. Після голосування лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко раділа, піднімала руки й аплодувала в залі. Вона закликала не голосувати. Також кричав не голосувати нардеп від СН Максим Бужанський.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ ставить питання медичного канабісу на громадське обговорення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі