неділя, 02 червня 2024 00:30

В якій позі найкраще спати у спеку

В якій позі найкраще спати у спеку
Назвали найкращу позу для сну в задушливій кімнаті Фото: pinterest

В літні спекотні дні сон у задушливій кімнаті може стати справжнім кошмаром.

Важливу роль грає поза, в якій ви спите. Спершу може здатися, що правильніше спати на спині. Так ви можете максимально розкритися, лягти в "позу зірочки". Насправді оптимальне рішення - це спати на боці.

"Коли людина спить на одному боці, повітря циркулює таким чином, що віддача тепла відбувається швидше. Організму простіше охолонутися, відрегулювавши температуру тіла до оптимального рівня", - пояснювала експерт зі сну Еліс Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати ідеальну позу для сну, щоб прожити довше

Не забувайте про правильну постільну білизну. Відмінно підійде те, що зроблено з бамбука, бавовни, льону. Від шовкової чи сатинової білизни у спеку краще відмовитись. Воно легше нагрівається і гірше вбирає вологу.

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою. А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися.

Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.

Зараз ви читаєте новину «В якій позі найкраще спати у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі