вівторок, 12 березня 2024 07:40

Скільки чашок кави на день зменшує ризик розвитку діабету 2 типу

Скільки чашок кави на день зменшує ризик розвитку діабету 2 типу
Науковці дослідили, що кавомани менше схильні до цукрового діабету 2 типу Фото: pinterest

Любителі кави менше схильні до розвитку діабету 2 типу. Такі висновки науковці зробили після проведеного дослідження.

Люди, які п'ють три-чотири чашки кави щодня, мають на 25% менший ризик захворіти ніж ті, хто взагалі не вживає цей напій. За кожну чашку кави ймовірність розвитку діабету зменшується на 6%, але це працює тільки для перших шести порцій, повідомляє The washington post.

Однак науковці застерігають, що можливо любителі мають якісь приховані звички, які й впливають на цей показник.

Але є й інші підстави вважати, що користь кави не міф. Захисний ефект проти діабету зберігається, навіть якщо вчені враховують ці інші способи життя. Ефект було виявлено в десятках досліджень, в яких взяли участь понад мільйон учасників у Європі, Північній Америці та Азії. Це стосувалось жінок і чоловіків, молодих і літніх людей, курців і некурців, а також людей з ожирінням і без нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо ранкову каву замінити на бульйон

У дослідженнях, які відстежували тисячі чоловіків і жінок протягом двох десятиліть, було виявлено, що коли любителі кави збільшували споживання кави на додаткову чашку або дві на день, їхній ризик діабету знижувався на 11%. Але у разі зменшення порцій ймовірність розвитку діабету у них зросла на 17%. При дослідженні чаю таких ефектів не виявили.

Кава має свої "мінуси"

Цей напій може викликати порушення сну, посилити тривожність і викликати головний біль, нудоту та інші побічні ефекти.

Бажано здоровим дорослим споживати не більше 400 мг кофеїну щодня, що еквівалентно чотирьом-п'яти чашкам звареної кави. Але навіть це може бути занадто для деяких людей.

"Якщо ви не п'єте каву і не отримуєте від неї особливого задоволення, то не відчувайте тиску починати.

Але для тих, хто п'є її щодня, приємно знати, що ваша ранкова кава — окрім того, що вона має чудовий смак і підбадьорює — може зробити більше для вашого здоров'я.

Багато українців починають свій день з чашки міцної кави. Але експерти не радять такий напій після пробудження. Це не дуже корисно для здоров'я.

Натомість дали своє пояснення, чому не варто вживати міцну каву з ранку і коли її треба пити.

Зараз ви читаєте новину «Скільки чашок кави на день зменшує ризик розвитку діабету 2 типу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі