середа, 15 травня 2024 14:36

Як харчуватися на роботі: дієтолог вказала шість найбільших помилок

Як харчуватися на роботі: дієтолог вказала шість найбільших помилок
Дієтолог розповіла, як треба харчуватись на роботі Фото: pinterest

Знайдеться небагато людей, які на роботі легко підтримують здорове харчування. І не важливо, де і ким ви працюєте.⁣⁣⠀

Та переважна більшість допускають помилки в харчуванні на роботі. Життя "під диктовку" офісного стилю день у день створює рутинні звички, які не завжди бувають на користь здоров'ю, говорить дієтолог Світлана Фус.

"Якщо ви всерйоз задумалися про своє здоров'я та здорове харчування, але при цьому, активно працюєте та не хочете довести себе до голодної непритомності або гастриту, або "приносити" зайву вагу з офісу, перед вами неминуче постане питання: "Як харчуватися на роботі"⁣⁣, - каже Світлана Фус.

Найпоширеніші помилки в харчуванні на роботі

Багато тонізуючих напоїв. Чай, кава, енергетики, а також споживання солодких напоїв в великій кількості погіршує засвоєння заліза і кальцію з їжі.⁣⁣⠀

Занадто великі перерви між прийомами їжі. Або дуже часті перекуси, харчування всухом'ятку, погане пережовування їжі через браку часу. Ці звички призводять до застійних процесів у жовчовивідних шляхах, до загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.⁣⁣⠀

Одноманітне харчування. Багато людей кожен день приносять на роботу один і той же набір страв. Так легше, не потрібно думати, що приготувати. Однак упродовж тривалого часу таке харчування може призвести до дефіциту вітамінів і мінералів.⁣⁣⠀

Їжа швидкого приготування, фаст-фуд. Як результат - "перебір" глюкози і жирів. Це може сприяти розвитку цукрового діабету, порушення обміну речовин, надлишковій масі тіла.⁣⁣⠀

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант

Зайве вживання солодощів через міфи, що розумова праця вимагає додаткової енергії для головного мозку. Насправді, енергії і так вистачає - близько 19% від величини основного обміну припадає на цю розумову роботу. Зниження працездатності насамперед буде через неповноцінне та нерегулярне харчування.⁣⁣⠀

Недостатня кількість в раціоні фруктів, овочів і зелені.⁣⁣⠀

"Думаю, що правильне харчування на роботі має стати вашою здоровою звичкою", - підсумувала дієтолог.

Безліч наукових досліджень довели важливість прийому їжі вранці, якщо хочеться покращити стан свого здоров'я.

Популярні бутерброди можуть бути теж корисними, якщо знати, як правильно їх готувати.

Додайте до звичних інгредієнтів овочі та зелень та трохи білка. Наприклад, гарне поєднання вийде, якщо поєднати томати, куряче філе та авокадо. У цьому випадку можна отримати антиоксиданти, знизити рівень холестерину.

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися на роботі: дієтолог вказала шість найбільших помилок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі