середа, 24 квітня 2024 09:47

Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант

Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант
Дієтолог Світлана Фус запропонувала свій варіант корисного сніданку Фото: Instagram

Хороший сніданок має бути максимально поживним. В ідеалі таким, який тамує голод на 4-6 годин.

Дуже важливо, щоб сніданок містив усі поживні речовини: білки, жири, повільні вуглеводи. В сучасному ритмі життя також важливо, щоб сніданок був швидкий у приготуванні.

Дієтолог Світлана Фус назвала чотири правила здорового сніданку і запропонувала свій варіант.

Правила здорового сніданку

1. Під час кожного приймання їжі половину тарілки повинні складати овочі. Вживати їх можна в різній формі: цілими, у вигляді салатів, в свіжому і приготованому вигляді, як інгредієнт котлет, запіканок і т.д. Важливо пам'ятати, що 400 г овочів і 200 г фруктів - це мінімум, який необхідно вживати за день (більше овочів, ніж фруктів).

2. 1/4 тарілки повинні займати джерела корисного білка - м'ясо, риба, яйця, сир (в тому разі, якщо добре його переносите). Бобові - також джерело і рослинного білка, і складних вуглеводів. Тому іноді вони можуть займати половину тарілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити бутерброди кориснішими: добірка поєднання продуктів від дієтолога

3. Ще 1/4 - це вуглеводи з високим вмістом клітковини: крупи, цільнозерновий хліб, паста з твердих сортів пшениці.

4. Не забувайте про жири. Частину з них отримуємо в складі м'яса, риби, круп, бобових, горіхів, насіння, авокадо, а решту бажано додавати у вигляді оливкової, лляної олії, вершкового масла. Важливо пам'ятати про кількість.

"Ці правила дозволять вам приготувати повноцінні, різноманітні страви на кожне приймання їжі. Складені таким чином страви забезпечать вас нутрієнтами необхідними для здоров'я. Тримайте баланс та різноманітність в харчуванні", - стверджує Світлана Фус.

Ідея здорового сніданку

На 1 порцію:

70 г - цільнозернового хліба

70 г - авокадо

50 г - яйце

35 г - слабосолена риба

200 г - овочевий салат заправлений олією.

Якщо ви стежите за вагою або в процесі схуднення, важливо не пропускати сніданок. Саме перший прийом їжі заряджає вас енергією на увесь день.

Щоб бути стрункими, треба обирати низькокалорійні сніданки. Пропонуємо п'ять смачних, ситних та низькокалорійних сніданків, які допоможуть зберегти форму.

Зараз ви читаєте новину «Яким має бути корисний сніданок: Світлана Фус назвала свій варіант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі