вівторок, 05 березня 2024 08:25

Що буде, якщо ранкову каву замінити на бульйон

Що буде, якщо ранкову каву замінити на бульйон
Дієтологи пояснили, чи варто ранкову каву замінювати на кістковий бульйон Фото: pinterest

Заміна ранкової чашки кави на чашку бульйону з високим вмістом білка забезпечує ранкову енергію без нервових наслідків кофеїну.

Хто почав пити кістковий бульйон зранку, стверджують, що саме він дає чисту шкіру, покращує травлення, пишет health.

"Споживання кісткового бульйону є безпечним для більшості людей, і воно може бути здоровим доповненням до вашої дієти, якщо споживати його в помірних кількостях", — каже дієтолог Крістін Драєр, сертифікований консультант з інтуїтивного харчування та особистий тренер.

Основні властивості кісткового бульйону

Кістковий бульйон давно привертає увагу за всілякі потенційні переваги, такі як полегшення болю в суглобах, підтримка здоров'я кишечника та навіть зменшення або запобігання зморшок.

За словами Дрейєра, "наукові докази, що підтверджують ці твердження, не є надійними". Більшість досліджень впливу кісткового бульйону проводилися на тваринах, а не на людях, тому для клінічної впевненості необхідні додаткові дослідження. Однак це не означає, що кістковий бульйон не має користі.

"Кістковий бульйон є хорошим джерелом білка, важливого макроелемента. Одна чашка органічного яловичого кісткового бульйону, наприклад, містить 9 грамів білка — 18% від добової норми 50 грамів для людини, яка споживає 2000 калорій щодня", — зазначив Дрейер.

Органічний яловичий кістковий бульйон пов'язаний з ростом м'язів, кращим контролем ваги та відновленням ран.

Кістковий бульйон і кава насправді не мають багато спільного.

Вони точно не мають схожих смаків, але заміна кави на кістковий бульйон принесе деякі значні зміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи треба пити курячий бульйон при застуді. Несподіване пояснення науковців

Поживно ці два напої також досить різні. Одна чашка кави містить близько 2 калорій на чашку. Стільки ж кісткового бульйону містить близько 40 калорій.

Залежно від того, скільки ви п'єте, кістковий бульйон може додати споживання калорій до вашої ранкової процедури.

Знову ж таки, якщо ви регулярно додаєте вершки, цукор або сироп у ранкову каву, кістковий бульйон може зменшити калорії, цукор і жир.

"Вживання кісткового бульйону може бути кращим вибором, ніж кава, особливо якщо люди схильні додавати багато цукру в каву, оскільки вживання солодких напоїв вранці може спричинити збій енергії після вживання", — дієтолог Ван На Чун.

Білок кісткового бульйону може принести більше переваг, яких ви не отримаєте від кави.

"Високий вміст білка в кістковому бульйоні може допомогти вам залишатися ситими довше, що має переваги у зменшенні тяги до солодкого, яка пов'язана зі сніданком з низьким вмістом білка", — сказав Чун.

Заміна кави на кістковий бульйон

Вам вирішувати, чи переходити від традиційного напою до чашки кісткового бульйону. Але якщо кава приносить вам радість, можливо, не варто виключати її зі свого розпорядку.

"Кістковий бульйон є чудовим варіантом для тих, хто прагне зменшити кількість кофеїну", — сказав Дрейер.

За словами Чуна, немає ніякої шкоди у вживанні обох напоїв, змінюючи їх щодня або вживаючи разом.

"Вживання двох напоїв вранці може допомогти зменшити нервозність, пов'язану з вживанням однієї кави", — сказала вона.

Щоб бути бадьорим після пробудження, варто правильно снідати. Наприклад, гарячі напої бадьорять зранку, особливо м'ятний чай.

Стимулюючий ефект від чашки кави буде максимально інтенсивним, але триватиме недовго. Чай має м'якше дію, але відчуття зібраності і бадьорості після нього збережеться довше. Тому пити чай вранці для енергії краще ніж каву.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо ранкову каву замінити на бульйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі