вівторок, 10 липня 2018 13:20

Створили унікальний бургер зі штучного м'яса

Створили унікальний бургер зі штучного м'яса
Бургер зі штучним м'ясом створили для того, щоб перевернути уявлення м'ясоїдів про рослинну їжу. ФОТО: instagram.com

Шеф-кухар нью-йоркського ресторану Momofuku Nishi Девід Чанг запропонував бургер зі штучного м'яса. Оцінювали смак новинки затяті прихильники м'ясних страв.

Котлета з "фальшивого" м'яса — це єдине, що відрізняє бургер від класичного. Усі інші інгредієнти ідентичні: булочка, консервований огірок, томат, сир і соус. Пише американське відділення відомого видання The Guardian.

На створення "фальшивого" м'яса розробники витратили 80 мільйонів доларів. Метою проекту було переконати м'ясоїдів у тому, що надавши перевагу рослинній їжі, вони нічого не втратять, адже смак може нічим не відрізнятися. Ідея увінчалася успіхом. Так, навіть віддані фанати класичних бургерів у більшості своїй визнали, що котлета зі штучного м'яса на смак точнісінько як зі справжнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світовій гастрономії з'явився новий тренд — крусуші

"Смак цього гамбургеру достатньо близький до м'ясного й точно не гірший. Я б із задоволенням з'їв ще", — поділився враженнями один із тих, кому пощастило продегустувати новинку.

Спробувала бургер з "фальшивого" м'яса й репортер американського відділення видання "Гардіан", яка вже протягом тривалого часу є вегетаріанкою.

"Вкусивши перший раз, я подумала, що от і настав кінець моєму 6-річному вегетаріанству. Я відчула той знайомий солонуватий, жирний смак. Думала, такий може бути тільки в м'ясних страв. Присмак лишився надовго", — зазначила кореспондент.

Як розповів Девід Чанг, експерименти зі штучним м'ясом на бургерах не завершилися. Цілком можливо, що невдовзі Momofuku Nishi представить рослинні пельмені й новий "м'ясний рулет".

Раніше розповіли, що в Києві з'явилась карта закладів із веганською їжею. Сталося це завдяки проекту Vegan City. Окрім вегетаріанських і веганських, на карті помічені також всеїдні заклади, які пропонують рослинне меню.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальний бургер зі штучного м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі