середа, 29 травня 2024 12:21

Як назавжди прогнати кротів з городу - цікавий метод

Як назавжди прогнати кротів з городу - цікавий метод
Кроти можуть наробити значної шкоди на городі. Фото: cherk-consumer.gov.ua

Шукаючи комах та личинок під землею, кроту можуть завдати суттєвої шкоди присадибній ділянці.

Із проблемою кротів стикається ледь не кожен садівник та городник. Gazeta.ua наводить дуже простий, але доволі ефективний спосіб назавжди відлякати кротів з ділянки.

Допоможе проста бляшанка на 0,5 л. Якщо ділянка велика, варто взяти кілька бляшанок, щоб зробити ефективні відлякувачі.

Потрібно на кожній бляшанці маркером намалювати літеру "П" так, щоб одна з її "ніжок" була трішки коротшою за іншу. Від країв банки слід залишити відступ хоча б у 3-4 см. Гострим ножем слід розрізати ємність вздовж намальованої літери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи

Далі вирізані смужки потрібно загнути та злегка вигнути. Має утворитися ефект пропелера, який обертається. Потім слід просвердлити у центрі банки отвір діаметром 4-6 мм. Для цього можна використати цвях.

Потім візьміть дріт завдовжки 40-60 см. Може також підійти спиця від поламаної парасольки чи старий електрод. Відступіть від краю 1-2 см, щільно оберніть шматочок дроту навколо штиря, а потім зафіксуйте за допомогою пасатижів.

Цей штир потрібно вставити у землю на глибину до 20 см, зверху надягнути банку. Бляшанка крутитиметься на вітру, стикатиметься з металевим штирем і передаватиме вібрації вглиб землі. Якщо розмістити на ділянці кілька таких відлякувачів, можна назавжди захиститися від кротів. Адже вони не витримують шуму й покинуть ваш город.

Птахів вважають незамінними помічниками в саду, адже вони відмінно допомагають боротися зі шкідливими для дерев комахами.

Втім, коли з'являється урожай, птахи в саду стають проблемою, адже самі поїдають ягоди. Про те, як захистити ягідні кущі та дерева від пернатих, пише Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як назавжди прогнати кротів з городу - цікавий метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі