неділя, 02 червня 2024 19:36

Чим підживлювати виноград у червні: корисні поради

Чим підживлювати виноград у червні: корисні поради
Виноград у червні потребує особливого догляду. Фото: zemliak.com

У перший місяць літа важливо приділити увагу винограду. Саме у цей час він цвіте.

Тому в червні виноград потребує поживних речовин та мікроелементів, щоб не було проблем із плодоношенням, пише Gazeta.ua.

Якщо використати потрібні добрива, шанси на рясний урожай будуть майже стовідсотковими. А відмова від підживлення винограду на початку літа загрожує серйозним зниженням урожайності й низькою якістю плодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна втратити весь урожай: коли не варто поливати рослини

У перший місяць літа винограду потрібні азотний, калійний і фосфорний компоненти. Тому варто використовувати кілька добрив.

Азот та калій може дати аміачна селітра. Хорошим для винограду джерелом азоту стане також сечовина, її потрібно 15 г на відро води.

Фосфор виноград може отримати завдяки суперфосфату, якого потрібно 40 г на квадратний метр.

Варто також внести добрива, що є джерелом бору та цинку.

Спочатку виноград потрібно підгодувати до цвітіння. Як тільки цей процес завершиться, процедуру слід повторити, але вже не спираючись на азот.

Лаванду часто вирощують не лише для окраси свого саду.

Із цієї рослини отримують ефірні олії та використовують її в медицині й косметичній промисловості. Для вирощування лаванди на своїй ділянці варто знати кілька секретів.

Зараз ви читаєте новину «Чим підживлювати виноград у червні: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі