неділя, 16 червня 2024 09:47

Як позбутися черв'яків в черешні - простий та дієвий спосіб

Як позбутися черв'яків в черешні - простий та дієвий спосіб
Личинки вишневої мухи вважаються безпечними для здоров'я людини. Фото: publish.com.ua

Радість від зібраної у власному саду черешні можуть затьмарити черв'яки, які також полюбляють ці ягоди.

Але, виявляється, що позбутися їх з черешні доволі просто. Про один зі способів розповідає авторка YouTube каналу Ольга.

За її словами, достатньо замочити ягоди на деякий час в злегка підсоленій воді. Тоді черв'ячки самостійно виповзуть з черешні. Потім ягоди слід промити під проточною водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пиво, яйця та попіл: як позбутися слимаків у саду та на городі

Перед замочуванням черешню потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і пом'яті ягоди, листя і плодоніжки. На літр води потрібно додати одну столову ложку солі. Важливо, щоб вода повністю покривати ягоди.

Черешні потрібно тримати у підсоленій воді щонайменше 30 хвилин, а краще - годину.

Зрештою, черешні не страшно їсти і з черв'яками. Адже личинки вишневої мухи вважаються безпечними для здоров'я людини. Від цього не буде жодної шкоди.

Птахів вважають незамінними помічниками в саду, адже вони відмінно допомагають боротися зі шкідливими для дерев комахами.

Втім, коли з'являється урожай, птахи в саду стають проблемою, адже самі поїдають ягоди. Є ефективний та гуманний спосіб відлякати птахів від врожаю ягід. Для цього знадобиться звичайна фольга, яку можна знайти в кожному будинку.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися черв'яків в черешні - простий та дієвий спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі