середа, 12 червня 2024 08:00

Пиво, яйця та попіл: як позбутися слимаків у саду та на городі

Пиво, яйця та попіл: як позбутися слимаків у саду та на городі
Є багато народних методів позбутися слимаків на городі. Фото: apostrophe.ua

Слимаки можуть бути корисними для саду та городу. Вони, наприклад, розщеплюють рослинні залишки.

Однак, слимаки приносять й чимало шкоди, адже їдять листя, тому можуть серйозно пошкодити рослини. Кілька способів позбутися слимаків без використання дорогих хімічних засобів, наводить Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися попелиці: перевірені натуральні засоби

Для боротьби із такими шкідниками, можна, зокрема, використати харчові відходи. Наприклад, подрібнити шкаралупу від яєць та обсипати нею ділянку навколо кожної рослини. Тоді слимаки і равлики просто не зможуть дістатися до рослин, адже шкаралупа досить гостра і вони не зможуть по ній рухатися.

Можна також обсипати рослини попелом. Він не лише захищатиме від шкідників, а й стане хорошим добривом для ґрунту.

Зрештою, допомогти позбутися слимаків може й пиво. Його потрібно налити у ємність, наприклад, невелику скляну банку. Її трохи прикопують у землю, щоб лише невеликий її край було видно зверху. У банку наливають пиво й слимаки потраплятимуть у цю пастку.

Захищати город від ведмедки, яку ще називають капустянкою або вовчком звичайним, потрібно ще з весни.

Саме у цей час шкідники прокидаються від сплячки і починають активно шукати їжу, знищуючи вже посаджені культури. Капустянка може за раз відкласти до 300 яєць, тому боротися з нею слід постійно.

Зараз ви читаєте новину «Пиво, яйця та попіл: як позбутися слимаків у саду та на городі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі