понеділок, 21 серпня 2023 08:59

Як старі газети допомагають в саду та на городі: корисні поради

Як старі газети допомагають в саду та на городі: корисні поради
Старі газети можуть принести користь на городі. Фото: nashgazon.com

Якщо ви займаєтесь городництвом, то не матимете проблем з тим, куди подіти старі газети.

Вони можуть стати гарним і досить безпечним засобом для боротьби з бур'янами. Своїм досвідом поділились блогери Джеймі та Брайан Бойс, які ведуть Youtube-канал про заміське життя.

Вони стверджують, що газетний папір здатний безпечно захистити будь-які рослини на ділянці від бур'янів. Газети добре розкладаються у землі. До того ж, вони не токсичні, на відміну від звичних гербіцидів. Газетний папір може зупинити не лише ріст бур'янів, які вже зійшли, а й попередити розвиток насіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрізати малину після збирання врожаю

Перед тим, як скористатися газетами для захисту рослин від бур'янів, потрібно видалити з ділянки всі дорослі зайві рослини. Потім потрібно полити землю водою, вкласти на неї листки газети у кілька шарів. Зазвичай кладуть два-три шари. Газети слід стелити майже впритул до городини, дерев чи кущів, і ще раз змочити оброблену площу – цього разу уже поверх газет. Далі зверху висипають мульчу. Для цього добре підійде підготовлена компостна суміш.

Газетний папір допомагає регулювати температуру ґрунту та утримувати вологу. Він також блокує доступ сонячного світла до насіння та коріння бур'янів. Через це вони повністю зупиняють свій ріст.

Таким самим способом можна готувати до посіву ще порожні грядки. У такому разі стелити газету буде навіть легше, адже не потрібно враховувати уже наявні рослини.

Окрім газет на грядках можна використовувати й картон. Уже за кілька днів папір почне розкладатись у землі. Тому перешкоди для корисних рослин така підкладка не створить. При цьому ще й збагатить землю поживними речовинами.

Боротися з бур'янами важливо як навесні, так і наприкінці літа та навіть восени. Найкраще підходить механічний метод, коли бур'яни просто виривають. Але це важко, та й часу не завжди вистачає.

Можна використати хімікати, але це може завдати шкоди організму. Тому цікавими є народні способи знищення бур'янів.

Зараз ви читаєте новину «Як старі газети допомагають в саду та на городі: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі