понеділок, 17 червня 2024 08:30

Полуниця буде свіжою дуже довго: як правильно зберігати ягоди

Полуниця буде свіжою дуже довго: як правильно зберігати ягоди
Щоб полуниця довго залишалася свіжою, її потрібно правильно зберігати. Фото: suspilne.media

Якщо полуниці правильно зберігати, вони можуть впродовж тижня залишатися в холодильнику свіжими.

Для цього потрібно дотримуватись певних правил при збиранні, митті та зберіганні полуниці, пише Gazeta.ua.

Насамперед полуниці потрібно ретельно вибирати. При купівлі ягід слід уважно їх оглянути, щоб виявити несвіжі. Не потрібно брати полуниці із плямами та розім'яті. Вибирати слід сухі ягоди, адже вологі зіпсуються набагато швидше. Не варто також купувати потемнілі або ж полуницю, на якій почала з'являтись пліснява.

Збираючи ягоди на городі, потрібно дочекатися, поки вони достигнуть і стануть яскраво-червоними, але все ще залишатимуться досить твердими.

Перед тим, як зберігати полуницю, її обов'язково треба перебрати: викинути пом'яті та зіпсовані. Потрібно також правильно підібрати пакування для зберігання полуниці. Найкраще її тримати в дерев'яній, картонній або пластиковій коробці. Вона обов'язково повинна мати дірки для вентиляції. Не можна тримати ягоди в поліетиленовому пакеті. Шари полуниці в тарі потрібно перекладати паперовим рушником. Тоді полуниця буде сухою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клубніка, суниця чи полуниця": як правильно називати першу ягоду літнього сезону

Мити ягоди потрібно перед вживанням. Якщо зробити це заздалегідь, вони вбиратимуть воду та розкиснуть. Якщо помиті полуниці потрібно довше зберегти, їх можна підсушити паперовим кухонним рушником.

Щоб видалити з ягід бактерії, можна використати розчин оцту та води. Якщо серед купленої або зібраної полуниці багато уражених пліснявою ягід, треба перебрати її, викинути уражені, а решту обробити сумішшю з однієї частини оцту та трьох частин води.

У холодильнику полуницю слід зберігати в окремому місці. Оптимальна температура зберігання полуниці — 0... -2ºC. Зберігати ягоди краще в спеціальному нижньому висувному відсіку холодильника для фруктів та овочів.

Полуницю можна зберегти ще довше, якщо її заморозити. Для цього добре підходять пластикові контейнери та контейнери з товстого скла. Можна також використовувати спеціальні пластикові пакети для заморожування із кліпсою. Однак, при цьому не варто укладати полуницю занадто щільно, щоб не отримати в результаті суцільну масу. Контейнер потрібно залишати незаповненим на 1,5-2 сантиметри, адже при заморожуванні ягода збільшується в об'ємі.

Якщо ягоди заморожувати без додавання цукру або сиропу, найкраще розсипати їх в один шар на піддон морозильної камери й заморозити так впродовж кількох годин. Після цього заморожені ягоди можна розкласти по контейнерах або пакетах. Тоді вони не перетворяться на кашу.

Заморожувати ягоди можна цілими, порізаними або з цукром. Додавання цукру або цукрового сиропу допоможе зберегти смак, аромат і форму ягід. 100 грамів цукру вистачить на літр полуниці. Можна також приготувати цукровий сироп, змішавши цукор і теплу воду в співвідношенні один до одного та залити ним ягоди, щоб вони були повністю покриті сиропом. Цукор або цукровий сироп краще додавати до ягід, коли вони вже розкладені до контейнерів.

Щоб розморозити полуницю, її потрібно покласти до холодильника і дати відтанути.

Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час.

Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.

Зараз ви читаєте новину «Полуниця буде свіжою дуже довго: як правильно зберігати ягоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі