четвер, 16 травня 2024 15:46

Що буде, якщо кожного дня з'їдати по п'ять полуниць

Що буде, якщо кожного дня з'їдати по п'ять полуниць
10 причин, чому полуницю варто їсти щодня Фото: pinterest

В Україні почався сезон полуниці.

Це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час.

Ароматна полуниця багато на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.

10 причин, чому треба їсти полуницю

Поліпшує пам'ять. Полуниця - джерело флавоноїдів, які мають сильні антиоксидантні властивості. Вони захищають клітини мозку від окислювального стресу, тим самим сповільнюючи процеси старіння мозку і допомагаючи уникати деменції та хвороби Альцгеймера. При регулярному вживанні цієї ягоди поліпшуються когнітивні функції та короткочасна пам'ять.

Поліпшує зір. Антиоксиданти зеаксантин і лутеїн захищають очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів і вільних радикалів, а отже - від катаракти та вікових змін зору.

Знижує запалення в організмі. Це відбувається завдяки антиоксидантам і в першу чергу важливо для підтримки серцево-судинної системи.

Уповільнює ріст ракових клітин і знижує ризик розвитку певних видів раку. Зокрема, раку шкіри, сечового міхура, кишечника. Антиканцерогенні властивості - заслуга елагової кислоти.

Зміцнює імунну систему. Вітамін С у цьому випадку просто незамінний. 5 ягід покривають добову норму вживання вітаміну С. До речі, він зберігається навіть у замороженій полуниці.

Бере участь у процесах відновлення тканин. Це теж робота вітаміну С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти полуницю при діабеті: назвали нешкідливу порцію

Корисна для фігури. Полуниця - низькокалорійний продукт (всього 32 ккал/100 г). До того ж багата на харчові волокна, які допомагають підтримувати почуття ситості. А антиоксиданти сприяють прискоренню обміну речовин та спалюванню жирів.

Незамінна для підтримки жіночої краси. Вітаміни та антиоксиданти покращують стан шкіри (роблячи її еластичною), уповільнюють процеси старіння. Вітаміни групи В заспокоюють нервову систему, захищають від стресу та депресій. Фолієва кислота корисна для репродуктивної функції.

Поліпшує лібідо. Таку корисну властивість має цинк, що міститься в полуниці.

Нормалізує процеси травлення. Високий вміст клітковини позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.

Полуниця в шоколаді - це не тільки смачний десерт, але й справжнє задоволення для очей. Вона переносить нас у світ насолоди та робить будь-яку подію приємною та незабутньою.

Такі солодощі можуть бути прикрасою на родинному святі або стануть чарівним подарунком для коханої людини. Дуже легко приготувати полуницю в шоколаді вдома, але треба знати секрети ідеального поєднання шоколаду та полуниці. У цьому десерті дуже важливо обрати якісні інгредієнти, оскільки їх смак дуже легко відокремити один від одного.

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо кожного дня з'їдати по п'ять полуниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі