вівторок, 18 червня 2024 10:15

Внесок у спільну перемогу: у Вінниці пройде благодійний забіг
Подія

30 червня у Вінниці відбудеться другий благодійний марафон у рамках Ліги забігів "RUN 4 VICTORY". Зібрані кошти передадуть на підтримку місцевих військових частин та ТрО міста.

Автор: Лілія Мицко
  Другий благодійний марафон у рамках Ліги забігів "RUN 4 VICTORY" відбудеться у Вінниці
Другий благодійний марафон у рамках Ліги забігів "RUN 4 VICTORY" відбудеться у Вінниці

Організаторами заходу є спортивна спільнота "Характер", всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос", Благодійний фонд "МХП – Громаді". Забіг відбудеться за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Спонсори благодійного марафону - міжнародна компанія МХП та Вінницький Хаб МХП.

Марафон пройде у Вишенському парку. Кожен охочий зможе обрати для себе дистанцію у 2, 5, 10, 21 км або долучитися до забігу онлайн. Для наймолодших учасників передбачені дистанції 200, 400 або 800 м. Щоб взяти участь у марафоні, треба зробити добровільний донат. Головна мета проєкту - об'єднати зусилля бізнесу та громад у підтримці ЗСУ.

Реєстрація на другий благодійний марафон ТУТ.

"Наші вихованці активно реєструються і готуються до забігу. Зацікавленість надзвичайно висока, попри те, що розпочалося літо, дехто поїхав на канікули до дідусів чи бабусь. Але саме на цей забіг, впевнений, приїде більшість вихованців наших шкіл", - наголосив Валерій Швець, керівник Вінницької спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики ВТО ВФСТ "Колос".

Від початку повномасштабного вторгнення товариство "Колос" активно допомагає українським захисникам. Усі заходи проводять під гаслом: "З Україною в серці! З вірою у ЗСУ! Разом до перемоги!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навчись бігати повільно" - як початківцю підготуватися до марафону

Раніше спортивне товариство також проводило подібні забіги. На марафон "RUN 4 VICTORY" уже зареєструвалися понад 150 вихованців "Колоса".

"Ми хочемо допомогти Збройним силам. Це - головна причина й мотивація для нас. Я також братиму участь, бігтиму дистанцію у 2 кілометри, щоб бути прикладом для наших вихованців", - говорить Валерій Швець.

  Під час благодійних забігів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби армії
Під час благодійних забігів організатори планують зібрати 1,5 млн грн на потреби армії

У Благодійному фонді "МХП-Громаді" зазначили, що підтримка квадромарафону "RUN 4 VICTORY" - шанс для кожного допомогти ЗСУ та зміцнити єдність громад:

"Забіг "RUN 4 VICTORY" у Вінниці – це про спорт, єдність, підтримку та спільну мету. Кожен крок – внесок у допомогу військовим, кожен кілометр – це підтримка для тих, хто стоїть на захисті нашої країни".

Окрім Вінниці, благодійні забіги "RUN 4 VICTORY" планують провести ще у двох містах містах - Черкасах і Ладижині Вінницької області.

Генеральний інформаційний партнер Ліги забігів "RUN 4 VICTORY" - Gazeta.ua та журнал "Країна". Титульний інформаційний партнер у Вінниці - "20 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «Внесок у спільну перемогу: у Вінниці пройде благодійний забіг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua