пʼятниця, 07 червня 2024 22:50

Кабмін анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей для багатоквартирних будинків

Кабмін анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей для багатоквартирних будинків
Кабмін анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей для багатоквартирних будинків. Фото: УНІАН

На тлі гострого дефіциту електроенергії в Україні запущено програму державних субсидій на закупівлю систем автономного енерго- і теплопостачання для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

ОСББ можуть отримати "безповоротний грант" у розмірі до 1 млн грн на встановлення сонячних електростанцій і до 2 млн грн такого ж безповоротного гранту на встановлення теплових насосів для опалення. Про це в ефірі телемарафону повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінять алгоритм і схему відключень світла

"У країні майже 40 тисяч ОСББ. Для них діє спеціальна програма "GreenДім", запущена Фондом енергоефективності. Уже отримали першу заявку з Дрогобича Львівської області. ОСББ встановлює сонячну електростанцію потужністю 36 кВт. Фонд енергоефективності безповоротно відшкодує 70% витрат", - повідомив Шмигаль.

Глава уряду закликав українців "підштовхувати" свої ОСББ до участі в цій програмі, щоб робити будинки енергонезалежними.

8 червня в усіх областях графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів будуть діяти з 00:00 до 05:00 та з 16:00 до 24:00.

Про це повідомляє Укренерго.

Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей для багатоквартирних будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі