вівторок, 18 червня 2024 13:32

В Україну завітає холодний атмосферний фронт

В Україні 19 червня протягом дня очікується +28...32°С.

На півдні водночас спека буде до +34°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. Без дощів.

"Завтра - спека, післязавтра - знову свіжість! Якісь синоптичні "блохи" хіба що на Волині, Чернігівщині та Сумщині, в сенсі, локальні дощики. А 20 червня в Україну завітає холодний атмосферний фронт, тому на заході, півночі, а також на Вінниччині та Черкащині температура повітря знизиться до +20...25 градусів, а в північних районах Чернігівщини та Сумщини навіть до +18...22 градусів", - написала вона.

Зниження температури повітря у четвер супроводжуватиметься дощами та грозами. Схід, південь та значна частина центральних областей ще залишаться і в середу, і в четвер серед сонця та спеки.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  20 червня в Україну завітає холодний атмосферний фронт
20 червня в Україну завітає холодний атмосферний фронт

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антициклон Ziggi дасть передихнути від дощів, але є нюанс

У Києві 19 червня очікується суха сонячна спекотна погода з температурою повітря +28...30°С.

20 червня через візит холодного атмосферного фронту в столиці посвіжішає до +20...23°С, передбачається короткочасний дощ із грозою.

"У зв'язку з проходженням 20 червня атмосферного фронту атмосферний тиск знизиться, стрибки тиску та градусів можуть негативно вплинути на метеопатів, особливо на людей із серцево-судинними недугами", - попередила Діденко.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «В Україну завітає холодний атмосферний фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі