четвер, 19 вересня 2024 21:15

Мер Житомира пішов у відставку. Отримає крісло, на якому був Найєм

Мер Житомира пішов у відставку. Отримає крісло, на якому був Найєм
Кабінет міністрів призначить Сергія Сухомлина на посаду голови Держагентства з питань відновлення, повідомили ЗМІ. Фото: Facebook-сторінка

У четвер, 19 вересня, Житомирська міська рада одностайно підтримала дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Сухомлина.

Сухомлин планує керувати Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, яке раніше очолював Мустафа Найєм. Про це повідомила "Українська правда".

Міськрада ухвалила рішення за ініціативою самого мера, Сухомлин подякував за нього.

Раніше він скликав позачергову сесію міської ради на 19 вересня для голосування, серед іншого, і за свою відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання під час воєнного стану: за ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка внесли 30 млн грн застави

"За інформацією УП, Кабмін збирається призначити Сухомлина на посаду голови Державного агентства з питань відновлення замість Мустафи Найєма", - пише "Українська правда".

Сергій Сухомлин у 2015 році був обраний Житомирським міським головою від Блоку Петра Порошенка "Солідарність", як член партії. Тоді ж балотувався до міської ради від партії першим кандидатом.

У тому ж році очолив Житомирський осередок партії "Пропозиція". У 2020 році став співзасновником цієї партії разом із мером Дніпра Борисом Філатовим.

У 2020 році був удруге обраний міським головою Житомира від "Пропозиція", набравши понад 50% голосів.

У 2012 році Сухомлин балотувався до Верховної Ради від партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, до парламенту не потрапив.

У 2010 обирався до Житомирської обласної ради від партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

У червні Мустафа Найєм повідомив про звільнення з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Заявив про "системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження". 18 червня уряд звільнив Найєма.

Зараз ви читаєте новину «Мер Житомира пішов у відставку. Отримає крісло, на якому був Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі